Kamera Sistemleri Hakkında Merak Ettikleriniz
Günümüzde kamera sistemlerinin kurulum ve uygulaması, basitmiş gibi görülse bile, bir kamera sistemi kurulurken dikkat edilmesi gereken detaylar fazladır. Kamera sistemlerinin kurulum aşamasında her detay, kaliteli bir görüntü ve sağlıklı bir kayıt sistemi için önemlidir.
Kamera sistemlerinin kurulumunda, kullanılacak kameranın teknik özellikleri ve kullanılacak yere göre uyumluluğunun yanı sıra kablo kalitesi, kayıt sisteminin kararlı çalışabilmesi çok önemlidir. Şu unutulmamalıdır ki, kayıtlara ulaşmak istediğinizde eğer ulaşamazsanız, büyük yatırımlarla alınmış sisteminizin hiçbir anlamı kalmamıştır.
Kamera sistemlerinde, kullanılacak kameraların ve kayıt sistemlerinin kalitesinin yanında kablo, konnektörler ve tüm görüntü taşıyıcılar önemlidir. Mükemmel görüntü kalitesine sahip çok pahalı bir kamera sistemi bilinçsiz bir kişi tarafından yanlış bir kablo kullanılarak kurulduğunda sonuç pek sevindirici olmayabilir. Kullanılacak kablonun uzunluğuna göre kullanılacak kablonun çeşidi özenle belirlenmelidir zira kısa mesafeli görüntü taşıyıcı kablolarla uzun mesafe görüntü taşıyıcı kablolar aynı özellikleri taşımazlar.
Kullanılacak mekanın ışıklandırması, ortam şartları ve kameranın pozisyonuna göre kesinlikle doğru özelliklerde bir kamera, doğru özelliklerde bir lens ve doğru özelliklerde görüntü taşıyıcı yardımcılar kullanılmalıdır.
Klasik video kayıt cihazları günümüzde artık yerlerini dijital kayıt cihazları ve bilgisayar tabanlı kayıt sistemlerine bırakmışlardır. Bu iki sisteminde kendilerine göre avantajları veya dezavantajları bulunur, dolayısı ile sistem satın alınmadan önce tercih doğru yapılmalıdır ki sistem verimliliği doğru yönde kullanılabilsin.
Günümüz teknolojisinde internetten görüntü transferleri çeşitli şekillerde yapılmaktadır. Görüntü transferlerinde sağlıklı sonuç elde edilebilmesi birçok yardımcı teknoloji ile ölçeklendirilebilir. Genel olarak kullanılan internet görüntü transfer bağlantı şekli ADSL dediğimiz “Assimetric Digital Subscriber Line” yani “Asimetrik Sayısal Abone Hattı”dır. Tanımdaki “Asimetrik” kelimesi düşük yükleme, yüksek indirme hızını ifade eder, dolayısı ile kamera sisteminin kurulu olduğu bir yerdeki örn. 1024/256 kapasitesindeki bir bağlantı hızı sürekli bilgi gönderilmesi yapılacağı için 1024 Kbps olarak değil 256 Kbps olarak kabul edilmelidir.
İnternet üzerinden görüntü transferi uygulaması için ilk yapmanız gereken internet servis sağlayıcınızdan "STATİK IP" denilen sabit bir IP numarasına sahip olmanız. Statik IP numarasına sahip olmadan görüntü transferi yapılamaz mı ? sorunusun cevabı teknik anlamda EVET dir. Ancak internete her bağlandığınızda değişkenlik gösteren sisteminizin IP numarasına sahip olmanız gerekir. Bu çok zahmetli ve zor bir yöntem olduğundan internet üzerinden görüntü trnasferi uygulamalarında STATİK IP numaranızın olması önerilmektedir.